A szerelem ereje egy kicsit máshogy értelmezve.

A szerelem ereje

A garázsban nagy rendetlenség uralkodik. Rozsdás fémlapok, mindenféle alkatrészek és szekrények vannak félretolva a falhoz, csak hogy középen elférjen két szék és egy asztal. A két széken egy szerelmespár ül, a köztük lévő asztalon pedig egy furcsa, doboz alakú szerkezet áll, két kilógó antennája a pár egy-egy tagja felé van fordítva. A garázs kevés megmaradt állóhelyén egy ősz hajú feltaláló és fiatal társa áll.

– Rendben. Elméletileg most már működni fog. Hajoljatok közelebb egymáshoz kérlek – mondja az idősebbik tudós.
– Most már biztos működni fog! Ne is szórakozzunk! Adj neki egy csókot – vágja rá a fiatalabbik.

A pár kicsit zavarban van, de egymás szemébe néznek, és lassan összetalálkoznak ajkaik. A köztük lévő szerkezet villogni kezd, hangosan csipog és remeg. A rákötött villanykörte felvillan. A feltalálók is felvillanyozódnak, kezet ráznak, röhögcsélnek.

A következő napon már kora reggel felébrednek, és egy belvárosi irodaház előtt találkoznak. Bemennek, a recepciós rosszallóan néz rájuk és arról motyog a biztonsági őrnek, hogy már megint valami szemetet hoznak be. A főnök irodája természetesen a legfelsőbb emeleten van. Sokan fordulnak meg nála mindenféle találmánnyal. Van, amelyik bemutatott találmány a teleshop-ban végzi, pár darabot kiállításokra küldenek, hogy más cégek megvehessék a forgalmazási jogokat és kivételes alkalmakon a főnök saját pénzével áll ki az alkotók mellett. Megérkezik hozzá a két feltaláló, kezükben a kicsit ferde és kopott dobozzal, aminek az antennái levernek egy vázát.

A főnök tenyerébe temeti arcát, nagy levegőt vesz és megpróbál nyugodt maradni.

– Maguk! Most milyen szemetet hoztak? Remélem ér annyit, mint az a váza, amiből már csak 3 darab van az egész országban.
– Azt a maradék hármat saját kezével fogja összetörni, ha megtudja mit hoztunk – mondja lelkesen a fiatalabbik feltaláló.

Bemutatják a szerkezetet és a főnök titkárnője kerít két embert az irodából, akikről azt mesélték neki, hogy randiznak egymással már egy ideje. A gépezet ismét működésbe lendül, ahogy a mellette álló szerelmespár közeledik egymáshoz. A főnök alig hisz a szemének. A telefonja, a laptop, az asztali lámpa és minden más, amit ráköt, áramot kap.

Mindenki tudja a teremben, hogy ez forradalmat fog elindítani.

A főnök természetesen saját pénzével támogatja a találmány fejlesztését, sőt élete és cége minden fillérjét felhasználva egy egész erőművet emeltet a szerkezet kihasználására. Eleinte egy bárki által megvásárolható, otthoni használatra szánt termékben gondolkodott, de úgy vélte ez túl kisszerű és nem hozna elég pénzt. Áram mindenkinek kell. A gépet viszont csak párok használhatnák ki és ők is csak egyszer vennék meg.

Ide egy erőmű kell.

A rendszer első tesztjén maga a főnök és a feltalálók is részt vesznek. Az erőmű hatalmas, szürke betonlapok égig érő lapjaiból áll. Udvarában vezetékek, tornyok átláthatatlan hálója. Az egész épületet kamerák, szöges drótok, biztonsági őrök védik. Körbesétálnak bent, a hosszú folyosókon és az épület vezetője lelkesen részletezi a rendszer működését.

– Az épület négy folyosóból áll, mindegyiken több tucat cella sorakozik.
– Cella? – vág közbe az idősebbik feltaláló
– Bocsánat. Terem. Ez csak a szakszó. Az épületet egy börtönről mintáztuk.
– Egy börtönről!?
– Igen. Tudja sok kis „termet” akartunk elhelyezni és fontos a biztonság is.
– Ne aggódj! Ez nem börtön, csak így hatékonyabb –nyugtatja a másik feltaláló – gondolj arra mennyit keresünk majd ezen!

Útjuk az irányítóteremben ér véget. A helység tele van monitorokkal, mindegyiken három jegyű számok sorakoznak és mellettük százalékszámok. A rendszer egyik kezelője felszólal.

– Uram! A 154-est nézze. Csak 42 százalék.
– Rendben. Hívják az orvost, mehet nekik egy-egy adag.
– Egy adag mi? – szól közbe hirtelen az idősebbik feltaláló
– Hormoninjekció. Megnöveli a hatékonyságot 35 százalékkal.

A fiatal feltaláló elismerően bólogat. Társa egy pillanatra ledermed, majd kirohan az épületből és autójával elhajt.

Többé nem látta őt senki sem.

Szerző:

Holcz Csaba

Marketinges, újságíró, író. | Kövess az Instagramon | LinkedIn

Szólj hozzá!