Egy éves a Neoliro!

Egy éves a Neoliro irodalmi blog! Pontosan egy évvel ezelőtt, 2016. augusztus 20-án, reggel 8 óra körül kezdődött meg az oldal felépítése.

2016. augusztus 20-án, azaz született a blog, azaz egy éves a Neoliro.

Sokat akar a szarka, de nem bírja a verse

A napokban olvastam Molnár Zsolt Artúr Nyárvégi Vacsora című versét, amit úgy éreztem valamilyen formában fel kell dolgoznom, mert eléggé megragadt. Magát a verset az Irodalomismeret folyóirat honlapján lehet megtalálni. Erről nem lehet és nem is kell újságírói pontossággal beszélni szóval, hogy szokjam a blogos stílust, amit eddig nem igazán sikerült bevetnem, csak leülök és mesélek.

Sokat akar a szarka, de nem bírja a verse részletei…

A lefejezett keselyű rejtélye kritika

A lefejezett keselyű rejtélye különös címével és borítójával gyorsan megragadja az ember figyelmét és a szerző korábbi műveit nem ismerve tartogat még egy meglepetést. Ez a könyv egy klasszikus modern krimi egy nagy csavarral.

Cím: A lefejezett keselyű rejtélye
Szerző: Tim Davys
Kiadó: Agave Könyvek
Fordította: Varga Bálint
Oldalszám: 272

Bemutatás

Mollisanvárosban levágják egy gazdag üzletember fejét a saját irodájában. A fej nem kerül elő, a tettes nyomtalanul eltűnik az egyetlen kijáraton keresztül. Hogy került az irodába? Hogy tudta levágni az üzletember fejét? Hol a fegyver? Hogyan tűntette el? Valamelyik bosszús üzleti partner tette vagy a dögös titkárnő, aki a rendőrökkel flörtöl titkol valamit?

A lefejezett keselyű rejtélye egy klasszikus modern krimi droggal, szexel, éjszakai élettel, magánéleti szálakkal, mocskos kaszinókkal és bűnszervezetekkel.

A lefejezett keselyű rejtélye kritika részletei…

Miért kell nyomtatott szakirodalom is a források közé?

Miért néznek ránk csúnyán a tanárok, ha a nyomtatott szakirodalom helyett linkek sorakoznak a szakdolgozat, a házi dolgozat vagy a ppt után? Gyakori válasz, hogy a netre bárki bármit írhat, de ássunk egy kicsit mélyebbre…

A szakirodalom mögött van egy felelős

Az internet szuper, de átláthatatlan. Egy adatnak kismillió forrása keletkezhet, hiszen híroldalak, újabb kutatások és lusta bloggerek másolják le. A játékhoz hasonlóan, amikor egy ember súg valamit egy másiknak és az üzenet súgva halad végig a csoporton, minden helyen egy kicsit változhat az információ és nem is tudjuk, hogy a végeredmény kié. Aki elindította az eredeti üzenetet az a szerző? A negyedi másolatra emlékeztek a legtöbben és úgy gondolják az lehetett az eredeti üzenet? Ez nem csak a rossz szándék, hanem egyszerű értelmezési hiba miatt is felléphet.

Miért kell nyomtatott szakirodalom is a források közé? részletei…