Egy éves a Neoliro!

Egy éves a Neoliro irodalmi blog! Pontosan egy évvel ezelőtt, 2016. augusztus 20-án, reggel 8 óra körül kezdődött meg az oldal felépítése.

2016. augusztus 20-án, azaz született a blog, azaz egy éves a Neoliro.

88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok

Szerzők, dedikálások, kiadók, könyvek és érdekes programok! Az Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok minden irodalomkedvelő számára kötelező programok. Fényképek a Vörösmarty téren nyitott vásárról.

88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok részletei…

Harry Potter szabadulószobában jártunk

Az időcsapda Harry Potter témájú szabadulószobájában jártunk, ahol Harrynek segítettünk megmenteni a varázsvilágot.

A játékra hatvan perc állt rendelkezésünkre, ez idő alatt kellett megoldani a feladatokat és megtalálni azt a tárgyat, ami a játék végét jelenti. Egy sor logikai feladat várt a játékosokra, mindemellett megannyi eldugott tárgyat is meg kellett találniuk a szabadulni vágyóknak. Maga a játék igen hangulatos, a végén, ahogy fogy az idő egyre inkább fokozódik az izgalom, hogy minden rejtett tárgy előkerüljön, és teljesíteni tudjuk a feladatot. A Harry Potter-sztori ismerete nem előfeltétel, tehát laikusok és muglik is végig tudják játszani, viszont egyértelműen könnyebb a játék úgy, hogy olvastuk/láttuk a történetet. Viszont rajongóknak szinte kötelező!

A teljes cikk a Socfest.hu oldalon

Írta: Rüll Napsugár

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hangulata

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 24. alkalommal került megrendezésre idén április 20.-23-ig a Millenárison. A rendezvényen rengeteg hazai kiadó nyitott standot és természetesen más országok is képviseltették magukat. Láthattunk könyveket például Romániából, Iránból és Kínából is.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál célja, hogy bemutassa a magyar közönségnek más országok szerzőit és könyveit is a hazai kiadások mellett, lehetőséget nyújtson egy nagy könyvvásárlásra és szakmai fórumként hozza össze a könyvipar szereplőit. Az évek során a fesztiválon a közönség megismerhetett könyveket az Európai Unió több országából is, de akár kanadai, arab és ázsiai könyveket is lehetett látni.

Teljes cikk a Socfest.hu magazinban.

A rendezvényen került sor Petőcz András Óbudai Mágusképző című könyvének bemutatójára is. Erről ebben a cikkben olvashatsz.