A lefejezett keselyű rejtélye kritika

A lefejezett keselyű rejtélye különös címével és borítójával gyorsan megragadja az ember figyelmét és a szerző korábbi műveit nem ismerve tartogat még egy meglepetést. Ez a könyv egy klasszikus modern krimi egy nagy csavarral.

Cím: A lefejezett keselyű rejtélye
Szerző: Tim Davys
Kiadó: Agave Könyvek
Fordította: Varga Bálint
Oldalszám: 272

Bemutatás

Mollisanvárosban levágják egy gazdag üzletember fejét a saját irodájában. A fej nem kerül elő, a tettes nyomtalanul eltűnik az egyetlen kijáraton keresztül. Hogy került az irodába? Hogy tudta levágni az üzletember fejét? Hol a fegyver? Hogyan tűntette el? Valamelyik bosszús üzleti partner tette vagy a dögös titkárnő, aki a rendőrökkel flörtöl titkol valamit?

A lefejezett keselyű rejtélye egy klasszikus modern krimi droggal, szexel, éjszakai élettel, magánéleti szálakkal, mocskos kaszinókkal és bűnszervezetekkel.

A lefejezett keselyű rejtélye kritika részletei…

Az Úr beköltözött – Simion, a panelszent kritika

Simion, a panelszent beköltözik a liftbe és ez megmozgatja a panelház lakóinak hétköznapjait. Mindenki elfoglalt, problémákkal küzd és keresi a választ. Talán Simion tud segíteni rajtuk, talán csak örülnek, hogy valami különleges történik. Van, aki a liftet használná újra végre.

Cím: Simion, a panelszent
Szerző: Petru Cimpoeșu
Kiadó: Kalligram
Fordította: Szőcs Imre
Oldalszám: 312

A történet

1997 októberében játszódik a Simion, a panelszent című könyv.

A Simion, a panelszent 1997 őszén játszódik Románia keleti részén, Bákóban egy nyolcemeletes panelházban. A könyv elején megismerjük a lakókat. Mindannyian küzdenek valamilyen problémával, vannak vágyaik, múltjuk, ismerőseik és titkaik. Egy tanárt súlyos vád ér, egy diák filozófiai kérdésekkel küzd, valaki csak a motorját babrálja. A könyvben néhány nap történéseit ismerjük meg valamennyi főszereplő szemszögéből. Ami összeköti őket amellett, hogy egy épületben laknak vagy fordulnak meg gyakran, Simion, aki bezárkózik a liftbe és állítólag kapcsolatba kerül az Úrral.

Az Úr beköltözött – Simion, a panelszent kritika részletei…

Drog, vér és szemek: Szemet szemért könyvkritika

Ömlik a vér ebből a könyvből! John Sandford Szemet szemért című könyve egy depis nyomozó és egy kegyetlen, mániákus gyilkos harcát meséli el a lehető legmorbidabb és fordulatosabb módon.

Cím: Szemet szemért (Eyes of Prey)
Írta: John Sandford
Kiadó: JLX Kiadó
Magyarországi kiadás ideje: 1992
Fordította: Szentgyörgyi József
Oldalszám: 396

Egy kis bevezetés

Egy kertvárosi házba bejut egy gyanús alak. Különös kegyetlenséggel és látszólag ok nélkül megöl egy nőt, akit ott talál. Kiderül, hogy sokkal többről van szó, mint egy egyszeri és véletlenszerű eset.

A Szemet szemért a legvéresebb könyv, amit valaha olvastam. Szemrebbenés nélkül végig nézem a Family Guy vagy a Happy Tree Friends legdurvább és legmorbidabb jeleneteit is, de ez a könyv rendesen megborzasztott. A gyilkosságok különösen kegyetlenek és minden részletet leír róluk az író, hogy biztosan ne maradjunk ki semmiből.

A Szemet szemért első fejezetében egy kegyetlen gyilkosságot látunk.

Drog, vér és szemek: Szemet szemért könyvkritika részletei…

Harry Potter és az Elátkozott Gyermek kritika

A Harry Potter és az Elátkozott Gyermek 19 évvel a hetedik könyv megjelenése után játszódik. Harry és barátai már dolgozó szülők. A reflektorfény a következő generációra irányul. Spoilermentes kritika.

Cím: Harry Potter és az Elátkozott Gyermek
Írta: J.K. Rowling, Jack Throne, John Tiffany
Fordító: Tóth Tamás Boldizsár
Kiadó: Animus Kiadó Kft.
Oldalszám: 311

A Harry Potter és az Elátkozott Gyermek könyv borítója.

Harry Potter és az Elátkozott Gyermek kritika részletei…