A Suttogva című antológia 10 szerző legjobb műveit tömöríti egy könyvbe.

Suttogva a galériában

A Suttogva című antológia szerzői mutatkoztak be és olvastak fel részleteket megjelent írásaikból augusztus 28-án a K.A.S. galériában. A könyvben a Kodolányi János Főiskola Szépírói kurzusának 2016/2017-es tanévéből olvashatjuk a legjobb alkotásokat.

Öröm, szerelem, félelem, sokk. A Suttogva sok érzelemmel bombázza az olvasót.A felolvasások előtt Sás Kinga, a galéria munkatársa köszöntötte az írókat és a vendégeket, majd Petőcz András a Szépírói Kurzus vezetője és az est moderátora tartott egy bevezetőt. Megtudtuk tőle, hogy az irodalom világában nem érvényesül a demokrácia, mert például a maximum terjedelem miatt válogatni kell a művek között. Mindenki lehet író, de kialakul egy rangsor az alkotók között. Ez a bemutatott antológiára is igaz. A 2016/2017-es évfolyamba összesen 50-60 ember iratkozott be, de közülük csak 10 szerzőnek volt hely a könyvben.

A Suttogva felolvasóestjén sokan gyűltek össze.Miközben maguktól a szerzőktől hallgattuk a műveket sokan haladtak el a galéria ablakai előtt. Néhányan kíváncsian bepillantottak rajtuk majd tovább mentek, gyakran a szemközti utcában várakozó autók világítottak be a terembe és lassan lement a nap. A háttérben Magyar Balázs Lények című kiállítása.

Szünet a Suttogva antológia felolvasóestjén a K.A.S. galéria előtt.A felolvasott versek, novellák és részletek nagy irodalmi utazásra vitték el az összegyűlt vendégeket. Hallhattunk pikáns részleteket dohányzásról és csókról egy egyetemista lánnyal, újszerű verseket, zombi apokalipszis zsánerében született igényes irodalmi stílusban megírt történetet és novellát egy párja által bántalmazott nő szemszögéből.

Bor és csemege a Suttogva bemutatkozó estjén.Minden alkotásban volt valami új és megnyerő, ám volt néhány konkrét sor, aminél nagyot dobbant a szívem és szerintem a hosszas felsorolások helyett pár ütős idézettel hatásosabban át tudom adni, hogy milyen érzéseket ad nekünk a Suttogva.

Ez itt a szeretőrészleg. Óriási keletje van ezeknek a termékeknek, sokan gondolják úgy, hogy a házassághoz hozzátartozik a szerető tartása is. De nem csupán szexuális szolgáltatást nyújtó példányunk van.
– Bencsik B. Orsolya: Házasságkiállítás

… rozsdás konnektordugókon táncolt a Beatlesre.
– Germán Ágnes: Realista

Még gőzölög vérünk az aszfalton, ennyi maradt belőlünk, beraktak egy hamvadó zsákba és most el fognak égetni…
– Nagy Lea: A mulandóság költőihez (Kassák Lajos: Az Igaz költőkhöz)

Petőcz András a Suttogva antológia felelős szerkesztője volt az est moderátora.

Az ágyra hajít, és hasra fordít. Nem tiltakozom, úgy sokkal nehezebb. (…) Megpróbálom kivenni a lábam közül a takarót, de az odatapadt a vértől.
– Schlekmann János: Az ördögi kör

Ez a könyv nem tartozik azok közé, amik majd bekerülnek a hírekbe és a bestseller listák csúcsára, de nem azért mert rossz. Ez az, amit meg kell találni, mert kevesen ismernek. Remélem, most megtaláltad. A Suttogva antológiát az Írók boltjában vásárolhatjátok meg vagy megrendelhetitek az irokboltja.hu oldalon.

Cím: Suttogva – A KJF Szépíró kurzusának irodalmi antológiája 2016/17-es tanév
Felelős szerkesztő: Petőcz András
Szerkesztők: Germán Ágnes, Nagy Lea
Kiadó: Kodolányi János Főiskola
Oldalszám: 126

Szerző:

Szólj hozzá!